We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.

OK
Overzicht Kunstenaarsgesprekken

Interviews met beeldend kunstenaars


Kunst en de centen

Beeldend kunstenaars zijn vrijwel nooit alleen maar kunstenaar. De meeste hebben een nevenberoep omdat ze met het vak zelf (lang) niet genoeg verdienen om de kosten van een huishouden én een atalier en materiaal te kunnen betalen.
Ook nemen beeldend kunstenaars naast hun beroepspraktijk vaak allerlei actviteiten en verantwoordelijkheden op zich. In deze interviews vertellen kunstenaars over hun nevenactiviteiten.

lees de artikelen

Materiaal en techniek

Beeldend kunstenaars baseren de keuze van hun materiaal en techniek vaak op wat zij met hun kunstwerk willen uitdrukken. Echter, traditie of liefde voor een materiaal kan ook een reden voor een bepaalde materiaalkeuze zijn. Over de uitdaging om een weerbarstig materiaal naar de wil van de kunstenaar te dwingen of met een experiment nog ongebaande paden te begaan, zijn onderwerpen die in de gesprekken vaak aan de orde komen.

lees de artikelen

Materiaal en techniek

Ieder kunstwerk heeft een verhaal. Kunstenaars vertellen over hun kunstwerk: over het idee, het materiaal en het maken van hun kunstwerk.

lees de artikelen

 

top naar kunstenaarsgesprek
Kunstenaarsgesprek
Postbus 18162
1001 ZB Amsterdam
 
© 2024
Op alle verhalen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met een intro.  Wil je tekst overnemen of een foto of illustratie gebruiken, stuur ons een mail.